2020-11-16 582 瀏覽
平民系列 – 和記餐廳位置銅鑼灣與灣仔交界於最早期遊行期間已出水又出力💛可以稱得上為元祖級黃店🇭🇰------------------------------環境:餐廳主題類似音樂餐廳既模式🎼中間大約10張枱可以隨時調動疫症前餐廳經常會與本地創作歌手合作搞慈善音樂會🎤算係別樹一格既香港餐廳🎹每張枱都放有消毒液同紙巾,防疫指數滿分💯------------------------------食物: 蕃茄牛肉湯飯🍅湯底飲得出係慢慢煲出黎,唔係用罐頭🥫飲完唔會口乾,仲有粒粒蕃茄肉食到🤤牛肉絕不吝嗇,多到數唔哂😱食極都仲有既感覺,細食既朋友記得叫小飯🍚午餐套餐都會送老火湯一碗今日係冬瓜薏米,無落味精🧂但火候差小小小小🔥------------------------------服務:正常茶餐廳感覺,店員都有禮貌😁限聚令下,如果多過2人都會盡量安排坐附近👯‍♂️------------------------------環境: 6.5/10食物: 7/10服務: 5.5/10地址: 灣仔謝斐道392-402號維新大廈地下E舖人均消費: $50-$80
平民系列 – 和記餐廳
餐廳主題類似音樂餐廳既模式🎼
中間大約10張枱可以隨時調動
疫症前餐廳經常會與本地創作歌手合作搞慈善音樂會🎤
算係別樹一格既香港餐廳🎹
每張枱都放有消毒液同紙巾,防疫指數滿分💯
食物: 蕃茄牛肉湯飯🍅

湯底飲得出係慢慢煲出黎,唔係用罐頭🥫
飲完唔會口乾,仲有粒粒蕃茄肉食到🤤
牛肉絕不吝嗇,多到數唔哂😱
食極都仲有既感覺,細食既朋友記得叫小飯🍚
午餐套餐都會送老火湯一碗
今日係冬瓜薏米,無落味精🧂但火候差小小小小🔥
服務:
正常茶餐廳感覺,店員都有禮貌😁
限聚令下,如果多過2人都會盡量安排坐附近👯‍♂️

環境: 6.5/10