2021-10-04 60 瀏覽
難得入大埔,緊係要搵好嘢食填飽個肚仔拉,見到大大個招牌”良鮨”就已經好吸引,所以入左去食。一入到餐廳個環境好舒服,唔會話好迫。佢呢間餐廳係用QR code 落單既,都好👍夠方便又環保♻️黎到緊係試下啲壽司先拉生既壽司我分另叫左三文魚腩,三文魚,油甘魚,海膽軍艦,左口魚同和牛壽司🤤🤤啲壽司🍣勁新鮮👍,入口勁香魚油,而且魚生超厚身😍口感勁正。另外值得一提既係佢既wasabi 好有誠意,係即磨個種,出面唔多餐廳會有。而熟既壽司我就試左焦糖鵝肝壽司😋😋呢個壽司真係不得了,鵝肝外面層焦糖好脆,鵝肝入口即溶,焦糖同鵝肝超夾🤭🤭如果唔係驚太高膽固醇,我諗我食多幾舊都無問題👍到生蠔我就試左昆布林,因為佢海水味同蠔味都相對重啲,呢間有樣特色就係每隻蠔都放左自家製既檸檬啫喱,令到入口成個感覺好清新😍😍👍最後試埋啲熟食因為啲野食都好足料,所以只係試到牛舌,和牛同芝士年糕😂😂😂整體來講呢間係高質素既日本料理,可能有啲人會覺得偏貴,不過我覺得佢既用料值得呢個價錢,最緊要係個名改得好,我如果再入黎大埔一定會再黎支持👍👍

一入到餐廳個環境好舒服,唔會話好迫。
佢呢間餐廳係用QR code 落單既,都好👍
夠方便又環保♻️

黎到緊係試下啲壽司先拉

壽司🍣勁新鮮👍,入口勁香魚油,而且魚生超厚身😍口感勁正。

而熟既壽司我就試左焦糖鵝肝壽司😋😋

如果唔係驚太高膽固醇,我諗我食多幾舊都無問題👍

最後試埋啲熟食
因為啲野食都好足料,所以只係試到牛舌,和牛同芝士年糕😂😂😂

• 昆布森蠔
  • 牛舌