2024-01-31 144 瀏覽
之前去過太古嘅阿詩瑪一菌,對佢個氣鍋雞念念不忘,知佢係灣仔開左,特登黎試下。佢夜晚氣鍋雞套餐勁抵食,238蚊有前菜,主食,氣鍋雞,2個米線同甜品。用qr code 落單。小食叫左麻辣魚皮。魚皮薄脆,比較爽口,香但唔辣,非常開胃。食左陣已經上氣鍋雞,一上見佢煲到d雞湯好黃已經覺得有d料到。雞肉都幾多件,雞湯滋味濃郁,仲有d竹舜,菇,感覺好健康養生。個鍋外型都幾特別,2個人係share一個大鍋。主食叫左酸菜魚,魚肉鮮嫩,湯汁酸辣開胃,配上粉條同酸菜,味道更加豐富。 都好多魚肉。金鍋米線d米線爽滑,湯底似平時雲南小鍋米線,食完已經好飽。最後,叫左玫瑰冰粉。冰粉質地細滑,甜甜地又清涼。估唔到兩百幾蚊咁多嘢食,好有驚喜。舖頭姐姐好親切。

小食叫左麻辣魚皮。魚皮薄脆,比較爽口,香但唔辣,非常開胃。

估唔到兩百幾蚊咁多嘢食,好有驚喜。舖頭姐姐好親切。