2021-04-08
💛 #黃色經濟圈唔知大家會唔會都好似我咁選擇困難就算身處旺角咁多餐廳林立嘅地方都諗唔到食乜🤣今次搵到一間唔會估到佢係黃店嘅潮式打冷餐廳價錢唔貴之餘食物質素都幾高👍🏻俾多個選擇大家易揀啲❤️🍴滷水鵝配墨魚($110)打冷不得不試嘅當然係滷味😋滷水鵝滷得都幾入味不過下次會叫翻鵝片啖啖肉食得開心啲~🤣墨魚份量都幾多好爽口建議可以點餐廳嘅辣椒油食好香好正❤️🍴欖菜肉鬆四季豆($68)比一般餐廳嘅四季豆炒得更為入味~而且肉碎份量好多送飯一流😋🍴豉椒炒蜆($68)豉椒炒蜆相對其他菜式黎講稍為遜色~部分蜆肉有少少腥同有沙🥺✨🍴椒鹽鮮魷($78)✨大家嚟到呢間餐廳好推薦你地試吓呢個椒鹽鮮魷😋價錢唔貴份量多之餘仲要好高質~炸粉唔厚魷魚好鮮好彈牙😋椒鹽味十足又唔會過鹹❤️🍴辣子雞其實本身應該叫左辣子雞~我印象中係乾炒嘅🤣但係嚟到變咗辣子雞煲我再望一望餐牌原來餐廳有兩款🤔今次呢款味道就正正常常~🍴標記炒飯炒飯都好香表面仲加左啲炸洋蔥記住要撈匀食就更香😋✨=Fattung推薦❤️價錢我冇mark低盡量係openrice到搵翻比大家睇🙊不過性價比絕對夠高😋👍🏻📍 標記樂園潮州粉麵菜館 (旺角)旺角通菜街12-14號地下
🍴滷水鵝配墨魚($110)
🍴欖菜肉鬆四季豆($68)
比一般餐廳嘅四季豆炒得更為入味~而且肉碎份量好多送飯一流😋
🍴豉椒炒蜆($68)
豉椒炒蜆相對其他菜式黎講稍為遜色~部分蜆肉有少少腥同有沙🥺
✨🍴椒鹽鮮魷($78)✨
🍴辣子雞
🍴標記炒飯
炒飯都好香表面仲加左啲炸洋蔥記住要撈匀食就更香😋
✨=Fattung推薦❤️
📍 標記樂園潮州粉麵菜館 (旺角)
旺角通菜街12-14號地下