2020-06-25
良心抵食服務佳的香港本土車仔麵店~~~端午晚餐 我和大舊決定撐撐香港本土小店 在朋友的推薦下 我們來到這間在深水埗無人不識的黃店車仔麵 墻上盡是良心poster 店員很有禮貌 未食已經令人感受到店鋪的溫馨感😊~~~打開餐牌 最平的麵食是兩餸一麵餐 只係$30 港島人表示很羨慕 又有良心又價錢便宜的店 實在是不多見既然專成來一趟 我們就決定吃多點 反正四餸都只係$46 $50蚊仲有找 那我們便直接吃四餸吧 另外搭多兩杯飲品 同兩個小食(南乳豬手同蒜泥白肉)來個豐富的端午晚餐🥰~~~他們有七款湯底 分別係 經典車仔麵湯 蕃茄濃湯 麻辣湯 沙嗲湯 咖喱汁 腩汁同清湯 我們最愛就是濃郁的番茄濃湯 吃著很健康 和他們的波菜麵特別合拍😄~~~車仔餸方面推介大家試試滷水大腸 豬紅 墨魚腐皮卷和麻辣雞腎 大腸入味又夠濃郁 豬紅好滑 墨魚腐皮卷好彈牙 雞腎雖然唔係好辣 但係切得夠薄身 容易食又爽口😛~~~小食方面 南乳豬手炆得超級林腍 輕輕一咬成個骨就跌出嚟 好正 蒜泥白肉上面的麻辣蒜蓉汁亦很惹味 食完之後令我有興趣下次再試試他們的麻辣湯底~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥饗 車仔麵 (深水埗)深水埗基隆街
蒜泥白肉)來個豐富的端午晚餐🥰
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
饗 車仔麵 (深水埗)
深水埗基隆街391號地下