2022-01-04
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ 💫(5⭐️最高)鮨 $468壽司🍣12貫沙律+茶碗蒸+烏冬+甜品話說早派小弟生日,朋友就帶我去食Omakase🤤Omakase通常都比較貴同食唔飽,但鮨三川呢間真心推介,因為比較抵食,好味同最緊要飽😂🤣因爲試過有啲食咗都唔飽,仲要出去買媽咪雞蛋仔食😂🤣😂🤣我其實都唔係第一次食鮨三川,上次食刺身Omakase,今次食個壽司🍣🤤紫菜蟹肉蒸蛋 - 個蒸蛋幾正,有一條條嘅真蟹肉,加上滑嘟嘟嘅蛋,very good👍🏻 針魚 - 壽司師傅話呢個針魚係當季到春天先有,魚味比較濃🤤真鯛 - 配咗少少柚子,帶出魚嘅鮮味北寄貝 - 真鮮比寄貝,比起平價北寄貝真係差好遠,平時啲北寄貝似食舊膠,呢個終於係返個貝殼類嘅肉,好新鮮,正深海池魚 - 呢個係深海池魚同池魚係兩種魚,油脂感重同埋幾爽口牡丹蝦 - 蝦肉漿身啲,比起出面普通嘅壽司店有唔通,而且啖啖肉,呢個正呀黃金池魚 - 都係比較魚味濃郁嘅魚墨魚海膽紫蘇葉 - 墨魚比較漿身配上清新紫蘇葉味,幾夾野生鰤魚 - 魚嘅油份重,比起平時食嘅普通油甘魚,野生真係唔通啲梭子魚 - 輕輕燒過同胡椒味好夾,燒過嘅魚啲魚油咇晒出嚟,好香,好正拖羅
鮨 $468
壽司🍣12貫
沙律+茶碗蒸+烏冬+甜品
針魚 - 壽司師傅話呢個針魚係當季到春天先有,魚味比較濃🤤
真鯛 - 配咗少少柚子,帶出魚嘅鮮味
黃金池魚 - 都係比較魚味濃郁嘅魚
墨魚海膽紫蘇葉 - 墨魚比較漿身配上清新紫蘇葉味,幾夾
拖羅 - 肥嘟嘟嘅拖羅,有邊個會唔鍾意🤤🤤
醋鯖魚 - 係傳統日本🇯🇵嘅一種鯖魚嘅做法,用醋醃製的鯖魚,比道酸酸哋加上鯖魚本身嘅味道,呢個第一次食,唔錯唔錯
海膽 - 一個字正呀!但我記得之前佢嘅海膽壽司係用一大塊紫菜包住,個壽司師傅親手俾你,我覺得果個正啲🤣😂
我已經盡我能力講,因為呢啲唔係平時食到😂🤣同埋我條👅唔係金舌頭😂🤣