2022-05-01 141 瀏覽
#黃店🇭🇰荃灣-蒸廬呢間以前都係石門食過一次外賣😍覺得幾唔錯~最近喺荃灣見到就即刻試吓🫶🏻難得點心舖係良心店呀😚~同埋見到佢有燉湯飲 都係一大賣點🙌🏻同埋佢啲點心都算係新派點心 幾特別㗎!同埋讚一讚佢每款嘢食都係超級熱咁上枱 食點心最緊要就係趁熱食呀嘛😍⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅黑椒蒜香牛仔骨荷葉蒸飯(⭐️9/10) $62呢個飯真係好有黑椒牛仔骨嘅味道,而且啲牛仔骨好鬆軟,絕對唔會話好難咬🙌🏻而且佢本身有啲黑椒汁嘅味道 唔需要加豉油餸飯~~好惹味🫶🏻同埋佢會配有菜粒☺️同我一樣好鍾意食黑椒牛仔骨嘅千祈唔好錯過~下次我都會再叫呢個飯👍🏻👅蒸廬拼美點9件(⭐️8/10) $60呢個拼盤有九款唔同嘅點心,啱晒三心兩意嘅大家😍蝦餃燒賣入面嘅蝦多幾彈牙,個抹茶叉燒包更加係爆餡 不過抹茶味就唔係好覺有😹馬拉糕都唔會話太乾爭爭 食落好鬆軟嘅感覺👍🏻👅花膠蟲草花栗子燉土雞湯(⭐️7/10) $60呢一個燉湯簡直係老火湯,佢有好重嘅蟲草花味~~同埋入面好足料 有大大嚿肉 又有雞腳蟲草花…..真係超級多料仲要有花膠😍飲完完全係感覺超級補同埋好暖身😚佢係
#黃店
🇭🇰荃灣-蒸廬

👅黑椒蒜香牛仔骨荷葉蒸飯(⭐️9/10) $62

👅蒸廬拼美點9件(⭐️8/10) $60

👅花膠蟲草花栗子燉土雞湯(⭐️7/10) $60
呢一個燉湯簡直係老火湯,佢有好重嘅蟲草花味~~同埋入面好足料 有大大嚿肉 又有雞腳蟲草花…..真係超級多料仲要有花膠😍飲完完全係感覺超級補同埋好暖身😚佢係勁熱辣辣咁樣上枱!

👅士多啤梨蝦多士(⭐️8/10) $33
呢個士多啤梨蝦多士~我本身叫佢分開咗醬汁 所以就冇淋上面 因為我驚佢會冧咗😹分開咗真係幾好🫶🏻識到蝦多士本身嘅味道 真係好脆炸同埋唔會話好油膩~而士多啤梨汁酸酸甜甜好開胃🙌🏻成個配搭都幾match😍值得一試!

👅雪花蛋散(⭐️6/10) $25
雪花蛋散~我開頭估唔到佢上面係椰絲🥲因為本身我麻麻哋食椰絲嘅關係~所以我對佢都麻麻哋 不過佢都係好新鮮好脆既~只係如果 佢唔係椰絲 係就咁蜜糖嘅話我應該會鍾意好多☺️

🎏地址: 蒸廬 (Plaza88) (荃灣)
1.荃灣楊屋道88號Plaza88 1樓107-108號舖
2.沙田石門安群街3號京瑞廣場一期2樓225號舖