2020-04-25 1358 瀏覽
星期六、日都要上堂,好係附近搵一間舒服的cafe 食個靚靚lunch ,加上知道柴柴老細當日會巡舖,所以就黎啦舖頭唔算好大,但係周圍好多種物,唔算太多人,令人感覺好舒服。我地叫左 Egg Benedict with Salmon ($108) 、Carbonara Pasta ($108)、兩杯Iced Latte ($42)。佢哋既Egg Benedict擺盤好有心思,睇真啲見到有閃閃發光既汁,poached egg 整得岩岩好。Carbonara 係用最傳統嘅方法整,唔會見到有白汁既,每條意粉都沾滿蛋黃,加上煙肉既肉汁,我地好快就清左呢碟佢地既咖啡都唔錯,佢地既咖啡師一直都有參加比賽,佢地都會賣咖啡豆同咖啡用具。食完見到老闆帶左lady sugar (柴妹) 黎巡舖,原來呀妹係比較親近人,呀哥係比較有霸氣,唔俾人摸。有人話同動物玩可以減壓,我哋減完壓又要去上堂啦。

Iced  Latte
Egg  benedict  with  Salmon