2021-10-11
今日放假咁岩去左將軍澳行街,行完之後妹妹話想食甜品,點知俾我搵到間幾有特色既甜品店,佢係位於寶琳站,一岀地鐵站出口行5分鐘就到,店舖係一個商場既入面,但甜品鋪佈置得好有日本風味,雖然店舖面積唔算大,但佢勝左乜都有😆中西甜品再上有唔同既小食👍🏻👍🏻加上店舖既老細超級好人 佢既餐單除咗有單張之外 大家個可以掃QR code 既方便又環保♻️今次我地買左幾樣野食番屋企食:-🚩糖不甩呢間店舖嘅糖不甩係有唔同嘅口味,我今次就叫左幾款唔同口味,包括薑味,鐵觀音,芋頭味,每隻味都有唔同嘅特色,食起上黎好煙銀👍🏻👍🏻🚩仙草芋圓我就最鐘意食呢個仙草芋圓,因為佢係可以簡二種唔同嘅配料,又可以自己簡味,佢有黑糖,玫瑰蜜,龍眼蜜同桂花蜜,今次我揀咗桂花蜜,食起上嚟唔算好甜,但係好夾,芋圓好好咬口👍🏻👍🏻🚩麻辣雞腎呢個係我最期待嘅一個小食,份量好多,但係食起上嚟唔算好辣,會不停想食,性價比高👍🏻🚩流心楊枝甘露糕呢個楊枝甘露糕係值得推介,真係超級好味有驚喜,平時喺出邊好少見到一啲糕點可以流心,而且佢裏面又有芒果肉,再加上楊枝甘露,真係好好味😋
今次我地買左幾樣野食番屋企食:-
🚩糖不甩