餐廳: 秘坊
資訊:

2020-08-23 458 瀏覽
荔枝角有咩好食真係好難答的問題黎,有的都係連所,D2place 又太貴。當然燒山的茶餐廳都係一個唔錯的選擇,但天口熱,想食下車仔麵黎講,可以話係零。點知今日比我遇上這隱世車仔麵小店,荔枝角終於有好野食喇。小店係一個比較唔起眼的位置,唔係路過見到餐牌都唔覺。見有車仔麵已經心心眼,試下行入去睇,已經有幾個人等緊外賣。原本想8下有咩食再睇下係點,店員見我拎住一大袋野就同我講,這裡買完會有位置坐低食。有得坐低食,加分。用app 點野食,豬紅/大腸/豬皮/蘿蔔河。真心佢同一般出面食開的車仔麵係唔同。點解會有咁健康的車仔麵。so crazy! 平時出面食開車仔麵點都要叫凍飲,因為超重味精,食完會好想飲可樂平衡反。但這車仔麵,食完唔需要揾野飲。加分!佢個河粉,同出面又薄又滑的唔一樣。為什麽?有幸同老闆娘傾左陣,先知佢地好細心,用炒河粉的河粉夠硬身,食外賣時就唔會霖晒。佢地仲會盡量走味精,健康為主。之後仲提我對筷子食完可以拎走,係環保筷子可重用。OMG, 仲係會為地球出一分力的環保小先鋒,加分加分加分。❤️❤️❤️可能好傾,老闆娘比我試食左魷魚同期間限定。超好食!真係超好食!下次我一定揀埋食期間限定同魷魚
點知今日比我遇上這隱世車仔麵小店,荔枝角終於有好野食喇。

用app 點野食,豬紅/大腸/豬皮/蘿蔔河。
真心佢同一般出面食開的車仔麵係唔同。
點解會有咁健康的車仔麵。so crazy!

佢個河粉,同出面又薄又滑的唔一樣。為什麽?

下次我一定揀埋食期間限定同魷魚。

另外,聽到店員好有禮貌咁介紹食物,新推車仔飯。不得了!真係好有心思呢!

加分位❤️
-健康少味精