2013-07-03
香港各式各樣既放題都有,尢其是旺角,尖沙咀一帶真係放題既天堂,佢地都係吸引一些只求量,不太重質既食客, 所以質素真係好參差, 可以說不要期望太高便是了。朋友帶我來食這間大喜屋於位中環,朋友說是放題中難得有翻D可以入口既壽司,所以一於帶我來試下。老實說,這個價錢既放題同質素算係幾好。當然不可以同壽司尊門店去比,因為價錢差太遠。壽司比較乾身,因為佢地不是即叫即做,應該是做了一堆之後,等人對單執貨咁。 雖然乾身O左D,但係魚本身既質素不是最差的那種,比酒店既放題好很多。有很多五星級既放題都係用埋D好差既魚。他們家算是良心餐廳了。【手捲及壽司】﹣ 手捲上既料不夠多, 做成比例不對稱, 是因為成本問題,放棄了整體口感。﹣ 壽司飯不夠飯味及醋味,做得比較港式。魚身比較乾,食不到鮮味。【焗蠔】﹣ 算香口,也夠熱,可以過關。【魚生】﹣ 這個價錢可計,已經算是很好的貨式。 但當然魚身不夠鮮味也是事實。佢地既種類都算多, 熟食,魚生,壽司,手卷都有很多選擇。 應該會很受年青人歡迎!!!!
【手捲及壽司】
﹣ 手捲上既料不夠多, 做成比例不對稱, 是因為成本問題,放棄了整體口感。 ﹣ 壽司飯不夠飯味及醋味,做得比較港式。魚身比較乾,食不到鮮味。 【焗蠔】
﹣ 算香口,也夠熱,可以過關。 【魚生】
﹣ 這個價錢可計,已經算是很好的貨式。 但當然魚身不夠鮮味也是事實。 佢地既種類都算多, 熟食,魚生, 壽司,手卷都有很多選擇。 應該會很受年青人歡迎!!!!