2019-11-18 2791 瀏覽
呢排唔少人都跟住啲黃色經濟圈嘅apps去搵嘢食,作為一個正常嘅香港人,當然亦都要支持小店,咁啱喺荔枝角附近嘅工廠區,見到呢一間王孖記果子店,由一對公公婆婆同埋一個後生仔打理,相信應該係佢哋嘅屋企人啦。一般嚟講喺香港搵到啲三四十蚊嘅午餐外賣,都已經算係幾平幾抵食,估唔到呢間舖頭竟然低處未算低,最平嘅飯係23蚊起,味道都唔錯㗎。不過我今次食嘅呢一個黃薑雞髀飯,雖然要40蚊,質素同價錢成正比之餘,最重要嘅係佢支持年青人,願意捐錢支援香港嘅後生仔,淨係呢份情,我都已經好感動,當然要幫襯一下佢。40蚊一個飯盒,跟嘢飲同埋生果杯,仲要捐多五蚊出去,真係良心價。而且雞髀燒得好香好好味,沙爹汁少少辣,但都好惹味,黃薑飯亦都好香,絕對係誠意之作。而且水果夠新鮮夠甜,亦都唔會因為係送嘅,而用啲唔靚嘅生果。絕對支持良心小店!!!!

一般嚟講喺香港搵到啲三四十蚊嘅午餐外賣,

而且水果夠新鮮夠甜,亦都唔會因為係送嘅,而用啲唔靚嘅生果。

絕對支持良心小店!!!!