2022-12-26 287 瀏覽
成日經過呢頭,見到呢間車仔麵有唔少人幫襯,往往是過其門而不入。今日見有空檔,就zip入去試試……🎈店內環境好有老香港味道,有懷舊街市燈及街景,只係另一邊整ANAL同鏡仔的相,顯得格格不入。🎈餐牌設有不同套餐,車仔麵配料應有盡有,可滿足大多數客人的需要。✨3餸1麵,加底 $481. 招牌魷魚份量比市面為多,食落爽口,只係略嫌唔夠入味。2. 古法金錢肚感覺好似將點心個種金錢肚做車仔麵既餸,份量OK,味道唔夠。3. 柱侯牛勒條3個餸入面最濃味既餸,咬落啖啖肉,牛味濃郁。湯底:惹味甜辣汁最初食個時會覺得點解辣中帶甜,好奇怪。不過慢慢食落就接受到,同時覺得呢種味幾有趣。呢個湯底唔係做到死辣、死麻個種Feel,而係有種層次感帶出,一啖麵一啖湯係唔錯。🎈總結喺百物騰貴既市況,呢個價錢對得住份量。$40有3餸,加埋飲品 under $50 屬可接受水平。

✨3餸1麵,加底 $48

1. 招牌魷魚
份量比市面為多,食落爽口,只係略嫌唔夠入味。
2. 古法金錢肚
感覺好似將點心個種金錢肚做車仔麵既餸,份量OK,味道唔夠。

3. 柱侯牛勒條
3個餸入面最濃味既餸,咬落啖啖肉,牛味濃郁。
湯底:惹味甜辣汁
🎈總結