(非會員)
本想同一眾良朋去流浮山睇日落兼食海鮮, 點知落雨個天灰濛濛, 睇唔到日落美景就去食好野啦! 上網搵料發現呢間彩鳳價錢都合理(有d食店食到埋單要$600/位,o係呢個海嘯o既低迷環境真係受唔起, 虛不受補o個隻) 就揀呢間try try我地1行5人叫左: 炒大蝦伊麵底; 薑蔥炒蠔; 班片炒芥蘭, 薑蔥炒蟹; 炒豆苗; 蜜糖雞翼同楊洲炒飯 --- 好似咩都係炒...炒大蝦伊麵底 - 蝦新鮮麵爽滑, 朋友認為呢個係最好食薑蔥炒蠔 - 蠔大隻無腥味, 夠鍋氣而炒得唔韌, 我覺得呢個係最好味班片炒芥蘭 - 魚肉厚, 爽甜, 應該都係d貴魚, 唔錯薑蔥炒蟹 - 超多膏! 喜出望外! 炒豆苗 - 豆苗都算嫩口, 無渣, 滿意蜜糖雞翼 - 呢個比較失望, 因為太甜, 一致認為係甜品! 都係食番海鮮穩陣!揚州炒飯 - 好傳統茶餐廳風味, 都夠乾身, 一個朋友話好正; 但我同另一個朋友都認為應該落多d油黎炒會好食d... 我倆係只顧好食而唔理健康o既死士埋單計數每位$200有找, 滿意吧!

炒大蝦伊麵底 - 蝦新鮮麵爽滑, 朋友認為呢個係最好食

班片炒芥蘭 - 魚肉厚, 爽甜, 應該都係d貴魚, 唔錯

薑蔥炒蟹 - 超多膏! 喜出望外!

炒豆苗 - 豆苗都算嫩口, 無渣, 滿意

埋單計數每位$200有找, 滿意吧!