2014-12-19
第二次到訪,如果講返第一次,真係朋友介紹先知有呢條街同呢家餐廳。外觀、裝潢既有情調但又好平易近人,聽聞店主花了不少功夫呢~講返野食,同場朋友都話味道猶如身在外國用餐一樣,絕非港式西餐。自己就唔多識正唔正宗,但絕對可以話好食同埋可以講係用心製作。(以下為食評同相,不過手機影得麻麻)今次試了個帶子,新鮮得黎烹調火侯十分到家,加上醬料惹味,同帶子鮮味好配。至於個牛扒真係正,叫左四成熟,睇相可能覺得過左火,但其實OK。塊扒本身已靚,肥瘦適中,而且控制得好好,彈牙而富肉汁,配埋d伴碟同薯角,唔係要減肥就係想食多幾件。(好大份,兩個人食都可能多,至少食完食唔到好多野)至於海鮮今次就叫左個蜆,咩名唔記得,只記得個湯好鮮,我地食食下將d麵包浸湯食!5個人仲食左一兩樣,但掛住食無乜影相,最後再食埋個甜品,好圓滿!
外觀、裝潢既有情調但又好平易近人,聽聞店主花了不少功夫呢~
(以下為食評同相,不過手機影得麻麻)
今次試了個帶子,新鮮得黎烹調火侯十分到家,加上醬料惹味,同帶子鮮味好配。 至於個牛扒真係正,叫左四成熟,睇相可能覺得過左火,但其實OK。塊扒本身已靚,肥瘦適中,而且控制得好好,彈牙而富肉汁,配埋d伴碟同薯角,唔係要減肥就係想食多幾件。(好大份,兩個人食都可能多,至少食完食唔到好多野) 至於海鮮今次就叫左個蜆,咩名唔記得,只記得個湯好鮮,我地食食下將d麵包浸湯食! 5個人仲食左一兩樣,但掛住食無乜影相,最後再食埋個 甜品,好圓滿!
題外話/補充資料:
餐廳好似係免開瓶,無論野食、環境都好適合三五知己食飯或飲返兩杯。