2021-04-29
#太子美食 #小蓮星呑食太子🔻 Grove太子彌敦道750號始創中心地下G29號舖/🧃香煎西班牙豬鞍架配香烤菠蘿 $138係人都知菠蘿同埋豬係絕配嚟,今次第一次嚟呢間餐廳,打算穩穩陣陣,睇吓廚房表現成點。結果完全冇令小妹失望,菠蘿嘅香甜味完美配搭豬肉嘅香味,菠蘿入邊嘅酶亦都完美地令到豬鞍入口即化/🧃煙三文魚.牛油果.烤南瓜.水耕菜田園沙律 $78呢度嘅沙律算係小妹近期食過最好食,煙三文魚有油香,牛油果生熟程度啱啱好,烤南瓜非常甜,而沙律菜都非常新鮮。/🧃香蕉鮮奶朱古力 香蕉同埋朱古力嘅味道相得益彰,飲得出香蕉奶係由新鮮香蕉整出嚟,唔同出面用現成加工,非常之有誠意,如果甜度可以稍微低少少嘅話,感覺會更健康/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
🔻 Grove
太子彌敦道750號始創中心地下G29號舖