餐廳: 泰基隆
資訊:

偶爾去深水埗搵食,要性價比,會去西九龍中心。不過星期六日就會人山人海,同埋啲位都真係唔太好坐。想舒舒服服食餐飯,誤打誤撞,嚟咗依間泰式餐廳。基本上,喺九龍城泰國餐廳,見到Menu上面有嘅嘢,泰基隆都有😎串燒,沙律,燒魚,炒粉麵飯等等等等今日試佢嘅炒金邊粉,串燒,同炒菜。食啲香辣嘢都唔少得,要叫飲品。整體嚟講,體驗好好。落完單,店員快快送上飲品,仲話唔夠甜可以再加糖。其實食咁多泰式餐廳,呢杯嘢真係最唔甜,但感覺非常好,終於唔係死甜,好甜,飲到椰子味。飲完今晚仲有quota食甜品。☺️泰式炒椰菜苗,食到魚露咸香味,再有少少辣辣地,佢個椰菜苗新鮮,唔苦,成件事配搭得好好。炒金邊粉,聽到廚房蓬蓬聲,已經知道好有鑊氣。色香味俱全,下次一定會再encore😜串燒正常發揮,但係個沙嗲汁真係超好味。下次要帶多啲人去,試啲唔同嘅嘢。環境乾淨,又坐得好舒服😌
偶爾去深水埗搵食,要性價比,會去西九龍中心。
不過星期六日就會人山人海,同埋啲位都真係唔太好坐。
想舒舒服服食餐飯,誤打誤撞,嚟咗依間泰式餐廳。
串燒,沙律,燒魚,炒粉麵飯等等等等
今日試佢嘅炒金邊粉,串燒,同炒菜。
食啲香辣嘢都唔少得,要叫飲品。

整體嚟講,體驗好好。
落完單,店員快快送上飲品,仲話唔夠甜可以再加糖。
飲完今晚仲有quota食甜品。☺️

炒金邊粉,聽到廚房蓬蓬聲,已經知道好有鑊氣。
色香味俱全,下次一定會再encore😜

串燒正常發揮,但係個沙嗲汁真係超好味。
下次要帶多啲人去,試啲唔同嘅嘢。
環境乾淨,又坐得好舒服😌
2025-03-01
  • 泰式炒金邊粉