無意中發現左呢間位於中環既素食餐廳,嚟到已經覺得好似去咗日本餐廳咁,但再細心留意,有種中西合璧嘅感覺,每個細節位都係有精心挑選過,講究而細心🤩✨蜜糖合桃✨醬油漬燒茴香✨芥末腰果 ✨餐前小食春卷 - 冬薑 冰菜 咸香味✨欖菜 螺絲卷炸欖菜絲 欖菜絲 食左軟包先炸包熱 之後先食✨Welcome drinks五青汁 羽衣甘藍 好fresh既口感✨ 黑虎掌脆盞左至右咁開始食 鮮百合、薯蓉、薯仔整成嘅脆盒味道好清香 好健康既口感✨牛油果春卷牛油果泥 開心果 無花果絲味道呈酸 口感香脆 好多醬✨翡翠豆腐豌豆醬 豌豆蓉 蠶豆黑松露魚子醬唔食青豆都會愛上這道菜✨椒麻丨淮山|白蘆筍白淮山加紫淮山 經典四川涼菜露筍爽口清甜 有少少麻辣味 應該加左椒麻醬有關✨酸薑 |皮蛋|豆腐酸薑脆片黃金皮蛋日本黑豆豆腐黑豆豆漿果凍南方式食法有啲偏辣同咸味較濃✨松茸菊花浮萍素湯傳統師傅展現嘅刀工菜式好似食緊豆腐花 豆味好濃郁✨水晶抄手醃白蘿蔔皮做既抄手 口感好爽口 暖暖的配好顯刀工既意大利青瓜底下係無花果加紅菜頭汁 好清新✨焗釀啡菇扒類既整法雜菌 羊肚菌 杏飽菇絲泡菜蛋黃醬 西蘭花✨話梅丨蕃茄有機三色蕃茄 拌話梅✨梅菜|東

✨蜜糖合桃

炸包熱 之後先食

✨Welcome drinks
五青汁 羽衣甘藍 好fresh既口感

✨ 黑虎掌脆盞
左至右咁開始食 鮮百合、薯蓉、薯仔整成嘅脆盒
味道好清香 好健康既口感

泡菜蛋黃醬 西蘭花

✨話梅丨蕃茄
有機三色蕃茄 拌話梅

✨梅菜|東坡肉
用冬瓜磚做成既東坡肉,只睇外表同一般東坡肉無分別,裡面係梅菜,上面一粒粒係茨實,旁邊配了西米脆片可以減低油膩感

✨素鮑魚拌辣稻庭冷麵
份量剛好,配菜有甘荀絲、銀芽、青瓜絲等等,再配上餐廳獨製既秘醬,食落呈微辣既口感,惹味十分

✨荔枝
白朱古力整既脆脆
加Almond
雲南玫瑰🌹

✨甜蜜丨九宮格
由左至右咁食既九宮格糕點甜品,咁多款最好味係綠茶,好香濃既綠茶味😋

✨柚子氣泡茶
去油膩感 好好飲😳係自家出品的氣泡茶嚟🤩

每一道菜式都會好詳細講解,整體感覺良好,色香味俱全,每一道菜都好似一個藝術品咁,估唔到素菜都可以有咁好既體驗