2021-11-02
朋友極力推介醉金渦用餐後果然有驚喜menu 主打火鍋+生猛時令海鮮,仲有刺身和小菜。餐牌內食物種類選擇多,我地首先叫左幾款餐前小食,黄金炸魚皮係新鮮即炸,金沙旦黄配搭,不油不鹹,真係食到停唔到口另外七味九肚魚丶甘香墨魚餅份量都好足夠,好好食!湯底叫左粤式花膠冬瓜鍋拼川式麻辣鮮雞鍋煲,一次試晒兩個湯底,材料豐富講究,每一款都好滋味,打邊爐之前大家飲碗頭淡靚湯先,味道香濃,足料鮮甜,絶對感受到大廚嘅誠意打邊爐牛肉一定要食最好嘅,預先訂左鹿兒島A5和牛,另外想試多幾款牛肉質感,就再點左牛魔王拼盤,靚牛真喺與别不同,肉嫩軟腍,色澤鮮紅西班牙黑毛豬鞍架,脂肪比例剛好。手打丸類,各款有不同口感,保留原味又爽口彈牙。白鳝片丶澳洲鲜帶子丶爽脆黄喉,樣樣都好新鮮除左靚食材,飲品方面都絶不馬虎,有幾款自家製飲品,味道特别,跟火鍋完全喺絶配總括服務和環境很不錯,食得非常開心滿足,令人回味,其實仲想食刺身同埋小炒,但真係飽到上心口,下次一定再來encore