2022-06-19 27 瀏覽
約咗食飯竟然黃雨,不過都無損食飯嘅心情,好彩呢間麻辣Doi有開門,就同朋友一齊試吓雖然店舖細細地,但係都坐得好舒服同埋好光猛呢度主要都係以川菜為主,鍾意食辣嘅朋友可以嗌呢度嘅麻辣香鍋,雖然自己冇試,但係見到隔離枱食都好惹味!自己叫咗例牌酸菜魚,微辣,一上枱已經好大碟好香酸菜魚嘅味道,花椒味都好重,仲帶出小小嘅麻辣味,好欣賞呢度嘅配菜,喺出邊少有嘅菇同豆卜都有令到啲蔬菜帶出另一種鮮甜魚片每一片到切得好均勻,冇任何骨,好爽滑酸菜魚嘅底都有滿滿嘅薯粉,索晒全部嘅湯汁,咬落去好林,而且酸酸辣辣嘅感覺,食完一啖再想食呢度嘅口水雞好特別,佢唔係就咁樣用平時嗰啲辣油,有自家製嘅醬料,少少咸之餘又有少少香辣嘅感覺,絕對唔係死辣個種,好特別雞肉都好嫩身,而且都好新鮮,冇任何雪藏味仲叫咗一個農家小炒肉,平時喺出面食到嘅炒回鍋肉只係有一種鹹嘅感覺,佢呢度落咗一個獻汁,食落去帶少少甜味,所以好開胃,火候都炒得啱啱好,肉片都好軟滑而且份量好大方,兩個人食完全食唔晒,每塊肉都好厚叫咗一個微辣湯底嘅薯粉,呢個薯粉同酸菜魚入邊嘅薯粉係兩種唔同嘅味,少少上湯嘅感覺,清清地喺落大雨嘅環境下,食到啲熱騰騰嘅食物,啱晒

雖然店舖細細地,但係都坐得好舒服同埋好光猛

令到啲蔬菜帶出另一種鮮甜

魚片每一片到切得好均勻,冇任何骨,好爽滑

雞肉都好嫩身,而且都好新鮮,冇任何雪藏味

而且份量好大方,兩個人食完全食唔晒,每塊肉都好厚

喺落大雨嘅環境下,食到啲熱騰騰嘅食物,啱晒
2022-06-15