3天前
Cafe 融合咖啡、鮮花與陶瓷的藝術氣息,舒心嘅環境,每個角落都好唯美,影咗不少靚相。日間為咖啡店;入夜晚則變為酒吧😏真係估佢唔到呀Slow-Cooked Chicken & Avocado Sandwich好健康的配搭,朋友近排增脂減肌,終於有嘢啱佢食~雞胸經過慢煮,鮮嫩多汁!羽衣甘藍更帶來爽脆的口感~Garile Shrimp With Sourdough Toast微微的蒜香,配蝦多士,西班牙x港式食法,香氣四溢嘅fusion 小食。Siphon Coffee ETHIOPIA BENCH MAJI GESHA G1 NATURAL店內咖啡師曾獲「2017年香港虹吸式咖啡師大賽」亞軍第一次接觸虹吸咖啡,當然要請教下專業人士~虹吸法利用水沸騰時產生的壓力,去幫助烹煮咖啡,萃取出最接近原始咖啡豆的風味。呢杯咖啡花香、佛手柑味突出,口感醇厚,香氣濃郁飽和。Cold Brew (Ice)COLOMBIA CALDAS BARREL AGED WHISKEY FULL WASHED第一次飲咖啡覺得似飲緊酒,特別係轉成涷飲係更似!入口時有陣酒香Whiskey、木質味,中段聞到青蘋果嘅清新,最
Siphon Coffee
店內咖啡師曾獲「2017年香港虹吸式咖啡師大賽」亞軍
Cold Brew (Ice)
第一次飲咖啡覺得似飲緊酒,特別係轉成涷飲係更似!入口時有陣酒香Whiskey、木質味,中段聞到青蘋果嘅清新,最後有朱古力的餘韻,好豐富的風味~