2023-09-23 1167 瀏覽
以前喺洲際酒店嘅時候已經覺得Steak House 好出色,而家喺Regent 重開梗係要過嚟試吓🫶🏻裝修設計同之前都大同小異,空間感好足夠,枱同枱有適當嘅距離,望住出面個景色,坐喺度飲紅酒嘆牛扒,啱晒拍拖或者慶祝周年紀念🤞整體嚟講覺得呢個扒房嘅環境、服務、同埋食物都好出色,🖤黑白配⚪️都建議大家一定要過嚟試吓👍🏻👍🏻👍🏻個麵包🥯搽上海鹽牛油,不過因為🖤黑白配⚪️唔想嘥quota食飽,所以都盡量少食麵包😂😂😂Beef tartare 4 oz🥩 $280牛肉他他食落去好新鮮,蛋黃、香料攪拌埋一齊再放喺麵包上面食,別有滋味 🤤 Crab Cakes 🦀 $260呢個黃金蟹餅係用咗阿拉斯加長腳蟹製成,食落去個口感好豐富,有海量蟹肉😍😍😍另外點埋個他他醬食落去少咗嗰個油膩感Bone Marrow 🍖 $250佢嘅擺盤已經好靚仔,係成舊骨上碟,另外配埋海膽、蒜蓉香草等等,令到個味道更加昇華Mayura Farm Australia 🇦🇺 Fully blood Wagyu M9 Striploin 12oz $1300係食牛扒之前,餐廳侍應會俾我哋揀刀 🔪 ,有把靚嘅刀先至配得上一個好食嘅牛扒😻

Beef tartare 4 oz🥩 $280

Crab Cakes 🦀 $260

Bone Marrow 🍖 $250

Mayura Farm Australia 🇦🇺
Fully blood Wagyu M9
Striploin 12oz $1300
今次我哋揀咗澳洲農場嘅M9和牛,另外揀咗medium ,廚師用咗炭火燒,所以食落去完全保留到個肉汁,肉質夠晒嫩,因為和牛嘅關係,所以脂肪比例比較高,散發出嚟嘅油脂好香,成個牛扒嘅處理手法同埋味道都掌握得好好

Side Dish
Cheese Macaroni 🧀 $98