餐廳: KOI Thé
資訊:

2019-09-10 424 瀏覽
.KOI Thé芋圓奶茶中杯 $30.首先講下個茶底用既系阿薩姆紅茶名字其實都吾重要但重點系佢同個奶味好香好夾😍反而如果叫佢另一個個招牌烏龍茶就有點味道太搶太出同埋會蓋過哂d奶味所以吾recommend紅茶本身個味道同奶味好夾5:5比例🌓甘樣完全吾會喧賓奪主/出現某個味道太出既艇況.另一樣要讚既系每次要會叫少冰既但系佢並無因為少左冰而加左水甘❄味道吾會因為甘所以淡左 (平時飲開天仁茗茶同share tea基本上一叫少冰就飲到個味會淡左好多)而系能夠保持番果個味道既個質量間間都好standard做得不錯👍🏽.到我既新寵芋圓真心系呢半年至一年既最愛💕本身芋圓系早幾年傳入來香港當時都仲系大大粒甘淨系同糖水同時出現但系原來佢變身細細粒之後同奶茶系甘夾🥰另一個highlight就系芋圓入面有芋頭粒粒令到杯奶茶都有淡淡芋香味好好飲😋芋圓呢樣野好特別佢有點似許留山小丸子但系又無佢甘痴牙🦷有點煙韌但系又吾會話覺得個口感好膠好假🤮同埋平均每杯都好多芋圓飲到最後都會仲有😊.要講樣差既野系佢真系好q多人排隊好q慢要等勁耐無番15-20mins基本上都拎吾到🤔比起其他台式店價錢佢中上價啦大杯都over$30但
KOI Thé
無番15-20mins基本上都拎吾到🤔
比起其他台式店價錢佢中上價啦
大杯都over$30
但好就好在佢有小杯size$21
細細杯過下口癮都幾好 (不過又吾系幾夠喉🤔)
細細杯又好似吾會好肥甘🐷
然後尖沙咀店只有中杯供應
而且價錢$30仲要比較貴🤔
其他店小杯$21 中杯$25 大杯$33
平好多
overall 來講
🌕🌕🌕🌕🌕(5/5)
KOI應該變左我飲得最多既台飲店
每次都系encore同1杯芋圓奶茶