今日食完打邊邊之後,經過樓下見到呢間,小編同事表示呢間野O系台灣好出名,我地又好喜歡芋圓,所以就入去試下啦,據聞O系台灣已經開左十X年,似乎都站得住腳, 應該水準不俗既,本來小編打算叫外賣因為目測冇位坐好彩最後都揾到兩個位, 研究餐牌一輪,發現佢地望落好似配搭好多,但其實都好限制, 又唔可以自選,例如小編喜歡仙草唔喜歡珍珠,但佢地所有仙草系列都有珍珠,可以走珍珠但唔會換其他比你LOR, 而仙草系列得一款有芋圓O系入面可惜另外個配料小編又唔LIKE, 好啦,甘睇下個芋圓系列啦, 發現佢又係鎖死曬D配搭, 小編想選擇有薏仁既但佢有小編唔LIKE既番薯,都算啦,就呢個啦,有選擇困難症真係慎重考慮黎唔黎呢度食呀,或者事先睇定個餐牌先啦!等大約5分鐘就有啦,都算快, 原來芋圓系列全部都係有刨冰既,個刨冰落左D黑糖水唔錯,幾好味,小編加左仙草,但發現仙草得一舊仔亦唔好味,下次唔會叫。 芋圓真心唔錯, 夏天食呢個都OK既,但冬天就咪啦, 下次或者試埋豆花啦如果有下次。
芋圓2號
芋圓6號(上)