2018-08-07
因為好中意食芋圓 所以男朋友就帶了我去食新野!!!地點在大角咀 在奧運站出來行一陣就到!都算方便的!最重要的是入到去環境算舒服 唔覺迫!適合同朋友 情侶一起來食!因為行到好累又熱 所以就點左好多唔同的糖水而且仲有小食的✨✨要讚下個黑糖桂花芋圓其實在外面好怕食桂花之類 因為怕會好假好膠的假糖水味!但男朋友叫到就一試!但出乎我意料地好食!黑糖味道好香好潤、而且是真桂花味!是真桂花!不是假糖水果種!芋圓同白玉都非常有咬口💥💥💥💥個重點是 這黑糖桂花芋圓才$36!好值得再去食!!因為我是個黑糖控🤤✨所以綿綿冰都點左黑糖口味!這個都好值得一讚!平時在出面食的棉棉冰只有上面一層的糖漿 去到下面基本上只是得返冰水咁!但這個綿綿冰是分左幾層加糖漿入去 所以去到最後都有濃濃的黑糖味!好幸福🤤🤤🤤✨✨✨✨而且真的是綿綿冰 冰好細好入口融化!上面仲有豆腐花好開心啊!!之後都有點到梳乎厘同埋飲品草莓是用新鮮草莓打出來 這點值得一讚!但可能因為食完黑糖覺得有少少酸 但滿滿果肉感就好幸福了!梳乎厘要等20分鐘 因為真的是即整的!配的都是黑糖漿!中面的cream的奶味好重好好味!今次要變肥豬啦😢😢😢然後都有咸點食的
要讚下個黑糖桂花芋圓
芋圓同白玉都非常有咬口💥💥💥💥
黑糖桂花芋圓
個重點是 這黑糖桂花芋圓才$36!好值得再去食!!
之後都有點到梳乎厘同埋飲品
然後都有咸點食的!食到成口都是甜野可以比大家中和返✨✨✨