2006-06-07
今日主打係芒果夾餅拼焦糖牛奶咖啡...唔太喜歡佢咖啡個譯名,應該係「焦糖奧利咖啡」(Caramel Coffee Au Lait)...雖然D 料差唔多。一向對日式咖啡店既夾餅情有獨鍾,可能因為係即整既緣故。是日芒果夾餅夾餅依然,但略嫌芒果切得太厚夾唔夠多:舊2cm 高(最高點),但又得2cm 長同闊芒果cube,塞o左o係兩塊都幾厚度既waffles 裏面,好難處理...分體勢在必行。雖然雲呢拿雪糕係普通貨仔,但好在唔係芒果雪糕- 個味唔夾之餘,「爆芒」未必好事。Caramel Coffee Au Lait 是因焦糖怪魔遇上焦糖緣故,所以覺得份外好飲...但值得一提既係,佢上面D 白色泡泡全部係whipping cream...所以焦糖味還焦糖味,咖啡甜味還咖啡甜味。D 職員既質素都非常之高:唔係板面就係黑面,同埋永遠個背脊對住個客,個客要好似o係茶記咁埋單先有下文。