1K
2022-06-18 1885 瀏覽
# #元朗 mangotree.hk @mangotreeyoho👭表姐訂咗電話殼, 我們順便相約到 Yoho 搵食! 🥭路過 Mango Tree, Tea set $268/2位用, 好抵、好抵、好抵! 遙望見到好吸引, 又剛好有位, 我倆二話不說入去嘆一嘆! 🍱Tea set 包括鹹點、麵食、甜點及飲品! 💁‍♀️鹹點包括: 酸辣海鮮粉絲沙律、炭燒雞全翼、柚子沙律、豬頸肉多士、牛柳串燒、網絲炸蟹卷、蜜糖燒菠蘿🍍! 所有都係2件, 唯一粉絲沙律例外! 🦑粉絲用上泰式酸辣汁, 超多海鮮粒 (都幾押韻)! 🐥雞全翼燒得好香脆, 肉質嫩滑, 讚! 🐖豬頸肉好香, 唔油膩, 仲超大件! 🐄牛柳粒好讚, 生熟剛剛好, 肉質細嫩, 有燒烤的香味! 🦐麵食有 “迷你大頭蝦青口黃咖喱撈麵” (兩碗) ~ 其實都唔迷你…大頭蝦好大隻, 滿滿的蝦膏, 好鮮香幼滑, 蝦肉爽口彈牙! 麵軟硬於我剛剛好, 唯一係咖喱湯太多, 令我忍唔住幾乎食晒! 🍮甜點包括: 泰茶及泰啡奶凍、椰汁西米糕、斑蘭千層糕、一口芒果糯米飯 ~ 千層糕煙靭唔散, 西米糕有濃烈椰香, 入口幼滑! 泰茶比泰啡出色, 味道更突出, 2者都唔

🍱Tea set 包括鹹點、麵食、甜點及飲品!

🦑粉絲用上泰式酸辣汁, 超多海鮮粒 (都幾押韻)!

🐥雞全翼燒得好香脆, 肉質嫩滑, 讚!

🐖豬頸肉好香, 唔油膩, 仲超大件!

🐄牛柳粒好讚, 生熟剛剛好, 肉質細嫩, 有燒烤的香味!

🍮甜點包括: 泰茶及泰啡奶凍、椰汁西米糕、斑蘭千層糕、一口芒果糯米飯 ~ 千層糕煙靭唔散, 西米糕有濃烈椰香, 入口幼滑! 泰茶比泰啡出色, 味道更突出, 2者都唔太甜!  芒果糯米飯一口食唔晒, 芒果好鮮香甜美, 糯米飯再多點椰漿就完美!

🍹飲品有熱及凍的不同選擇: 柚子熱情果梳打、洛神花椰果特飲! 清新解渴又大杯!

表姐之前試過晚餐, 下次我又試下先!
下午茶