2022-07-17
🇹🇭地道泰國菜餐廳 位置都算多我冇訂座都有好多位可以選擇啲卡位都幾舒服😌環境闊落枱與枱嘅之間都唔會好近店舖一直播住泰國個令我覺得真係有去咗泰國食嘢度假嘅感覺🥳🥘🥹📌🍍🍚原個菠蘿海鮮焗飯$104菠蘿炒飯非常足料 職員表示可以選擇海鮮或者雞肉我就揀咗海鮮🙈 有兩隻青口同埋有幾隻蝦配上提子乾肉鬆等等真係不得了 而且份量比我想像中多 口感豐富我都非常滿意 📌🍤🥘泰式蝦球炒金邊粉$84見到有好多隻蝦🍤都覺得幾滿意估唔到吵得幾香而且味道非常好🍤好開胃點了兩杯飲品📌🥭🍹芒果西米露特飲 $42芒果味鮮甜 冰冰凍凍好消暑解渴每一啖都勁多西米露好足料📌🍹士多啤梨🍓椰汁🥥沙冰$56椰汁沙冰非常解渴而且透心涼 喺杯嘅底部有士多啤梨果醬酸酸甜甜 而且杯入面有兩粒大大粒嘅士多啤梨🍓 非常足料🥳📌甜品: 🥭🍧芒果冰磚$75每日新鮮製嘅人氣甜品 以泰國新鮮呂宋芒果為主打每一粒芒果肉都夠甜 面頭有粒粒芒果嘅芒果雪糕 🍦 淋上鮮芒果醬同餐廳自己調製嘅煉奶 底層嘅棉花冰入口即溶🍧😛 超級滿足 另外用芒果配埋加咗椰汁醬同脆米嘅糯米飯一齊食 特別正📍餐廳名range Elephant Thai Restaurant (和富)
位置都算多
淋上鮮芒果醬同餐廳自己調製嘅煉奶
底層嘅棉花冰入口即溶🍧😛 超級滿足
另外用芒果配埋加咗椰汁醬同脆米嘅糯米飯一齊食 特別正
📍餐廳名:
Orange Elephant Thai Restaurant (和富) (北角)
地點:北角和富道21-53號和富地下G18B號舖
🕑營業時間