2020-12-08 49 瀏覽
冬天來一場芒果盛宴💛這間泰國過江龍進駐北角 主打芒果甜品 多款選擇🥭芒果迷當然不能錯過💞🥭超級芒果狂熱 $68多款芒果甜點絕對能滿足芒果迷💛有水仙芒本人、糯米飯、芒果布甸、芒果雪糕 水仙芒味道超甜,十分水潤💧當然其他芒果製品也沒有失望 ,濃郁芒果味✨值得一提的是糯米飯暖暖的,口感煙韌,與冰涷的芒果加埋非常非常特別🔥🧊而且額外附有芒果醬+煉奶 令芒果濃度𝐷𝑂𝑈𝐵𝐿𝐸 𝑈𝑃❗️。🥭芒果冰磚 $70重點推介‼️芒果刨冰🍧上面有芒果雪糕,而芒果粒佈滿刨冰表面,每件切得大大粒,而水準依舊keep到😆最鍾意是入面的椰汁刨冰,非常濃郁椰香味🤤🥥而且本身已經刨得細緻,並無發現大粒冰碎 *另外發現每樣甜品都會附上芒果醬+煉奶,可根據個人喜好點🥰。🥭芒果蜜糖吐司 $58重點推介‼️蜜糖牛油令吐司烤得香脆可口🍞表面微焦十分吸引🤎加上on top有椰子雪糕、入面釀有糯米飯 成個組合不得了太正💓做到外脆內軟、口感多元的效果🌟。🍈哈密瓜冰磚 $68除了芒果外,仲有其他選擇哈密瓜一樣好甜 每粒咬落去都瀑汁😹如果覺得點太多芒果,可以試吓這個同樣吸引👅

🥭超級芒果狂熱 $68

🥭芒果冰磚 $70

*另外發現每樣甜品都會附上芒果醬+煉奶,可根據個人喜好點🥰

🥭芒果蜜糖吐司 $58

🍈哈密瓜冰磚 $68
除了芒果外,仲有其他選擇