2024-09-02 203 瀏覽
來自濟州的韓式Cafe 「Terrace in seaside 」間中都會去朝聖,最喜歡賣相超靚嘅飲品和炸雞,而且定期會推出新嘅菜單,近日炎炎夏日有我最愛嘅芒果系列甜品和飲品,今日就和有人去食個晚餐😋▪️泡菜黑毛豬配飯一客意想不到味道香香辣辣帶點甜香,配合肥瘦適中的黑毛豬和泡菜的惹味,加上蛋絲和香蔥,配一口白飯,非常飽肚和美味▪️粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷飯卷清新美味,散發出海苔的脆香,配上濃郁的三文魚蛋黃醬和口感豐富的魚籽,味道鮮香又清新,夏天食就最啱◾️廚房默默流淚白洋蔥炸雞名字來得有點誇張,但味道實在是好吃,炸雞即叫即炸,外皮香脆雞肉嫩滑,每一件雞件都被帶甜香的洋蔥醬包圍住,真的好吃到流淚▪️芒芒夏日芒果窩夫芒果好清甜而且香氣四溢,窩夫熱辣辣外脆內軟,充滿牛油香,芒果味的忌廉,滑嫩綿密,整個味道清新爽口▪️人生迷芒的芒果沙冰賣相孭住全場,有半個芒果掛在杯上,沙冰就是超濃香的芒果天然味道,好清甜,有得飲又有得食▪️清爽爆汁西柚檸檬梳打一杯有兩大件新鮮的西柚和檸檬,望落去非常清新,西柚糖漿味道天然,配上梳打水,清甜又解渴

▪️泡菜黑毛豬配飯一客

▪️粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷