2022-10-30
第二次回訪,佢嘅薄餅真係一試難忘,薄餅底由綠茶、小球藻及多種穀物製成,仲係餐廳獨有的麵糰專利,口感鬆軟得來又煙韌,而當中嘅芝加哥薄餅更係沖滿左厚厚嘅芝士,真係一試難忘。今次就試吓唔同口味。太陽蕃茄芝加哥 $207同其他pizza嘅分別在於佢有雙倍嘅mozzarella 芝士,mozzarella芝士唔算咸味道偏淡,就算多都唔會覺好膩。整個pizza都充滿住芝士,入口啖啖芝士真係超滿足。火辣秘製炸雞 6件 $118Pizza Maru除咗pizza其實韓式炸雞都係做得出色。今次試吓辣嘅炸雞,上檯熱辣辣啱啱炸起,外脆內軟,個醬汁甜甜辣辣好野味,辣度其實都好輕微,好易入口。總結:pizza同雞都好好食,口味上我就較喜歡上次嘅芝士秘製炸雞同薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅。間店長期多人,唔想等咁耐可以預先取票,佢可以透過手機app foodguru取票,唔洗親身去。
太陽蕃茄芝加哥 $207
火辣秘製炸雞 6件 $118