2015-05-11 1564 瀏覽
好多人排隊,好多人話好食,今次真係暮名以來,千里迢迢咁入元朗黎刷一餐,佢個芝士鐵板吸引左好多人黎食!夜晚黎到真係覺得有啲遲,因為出面已經排左好多人Q_Q等廿分鐘到終於到我地喇!感動~~成個佈置以消防為主題,周圍既裝飾、制服,就連間隔都做得好有特色,位置尚升寬敞,但真係太多人食喇!等左好耐:S雜菜海鮮煎餅,配料幾足,而且煎餅硬度容易入口,夾雜住海鮮,愈食愈過癮芝士咖喱年糕,咖哩味比較甜,芝士味未算出,年糕軟軟淋淋好咬口,成個煲可以食清晒,值得一食~板燒牛肋骨,醬汁係精華所在,牛肉夠晒JUICY,肉質嫩口,十分推薦!牛肉生菜包,生菜較細塊,包唔晒成舊牛肉同泡菜,泡菜汁流晒落隻手,有啲呢hea,不過好彩餐桌有濕紙巾味道方面,泡菜唔算好辣,容易入口,牛同菜比例係1:2,牛味唔突出水冷豐梨巴馬火腿,個梨好甜,不過要解凍需要一啲時間,如果唔係好難切件,巴馬火腿點中間既糖漿,唔錯吃!海鮮墨水炒粉絲,第一次食韓國粉絲,好香好多配料,粉絲彈牙而且都幾飽肚,不過食果時夾起會痴到一舊舊,墨汁未算濃味鐵剷芝士排骨,芝士迷必嗌!濃郁既咸芝士包住排骨一齊食,口感唔會溶為一體,排骨未算特別,但芝士絕對係賣點,整係食
好多人排隊,好多人話好食,
今次真係暮名以來,千里迢迢咁入元朗黎刷一餐,
佢個芝士鐵板吸引左好多人黎食!
夜晚黎到真係覺得有啲遲,因為出面已經排左好多人Q_Q
等廿分鐘到終於到我地喇!感動~~
位置尚升寬敞,但真係太多人食喇!等左好耐:S
雜菜海鮮煎餅
芝士咖喱年糕
板燒牛肋骨
牛肉生菜包
水冷豐梨巴馬火腿
海鮮墨水炒粉絲
不過食果時夾起會痴到一舊舊,墨汁未算濃味
鐵剷芝士排骨
排骨未算特別,但芝士絕對係賣點,整係食芝士又爽又飽XD今次食完,好滿足既一晚~
20 分鐘 (堂食)
雜菜海鮮煎餅
芝士咖喱年糕