2015-11-26 2707 瀏覽
呢間店新開個時好多人食,成日放假過嚟都要等位。今日閒日七點幾到,無需要等位。內裡裝修特別,餐版集結左好多韓國著名地點嘅美食。例如廣藏綠豆餅首爾地鐵站今日一行三人,點左紫菜包飯、烤肉包菜、全份芝士排骨和泡菜。紫菜包飯食法好新奇,竟然有沙津醬伴食新式食法,不過沙律醬同紫菜包飯都幾夾,略嫌有少少搶過原來紫菜包飯嘅味道烤肉包菜,我地以為自己燒完包菜食,原來係一樣小菜咁,烤好上碟,之後包泡菜同生菜食。豬肉少少un,咬唔開,仲有d肥包埋泡菜食唔算好特別。重點芝士排骨嚟啦,我地以為好細份,三人食全份應該啱啱好點知高估左自己。好多芝士,排骨都好大份。芝士溶溶地時,店員會幫我地攪拌至全部溶化晒。當溶晒之後,會捲埋剪開嘅排骨一齊食。不過真係好。。。滯,咁多芝士同咁大舊排骨。排骨整得幾好,骨肉容易分開,不過有d肥。我地每人食左兩舊就投降,打包另外一半走。食到好飽好滿足。最後,我地一致認為排骨咁大份$2xx好扺食

首爾地鐵站

今日一行三人,點左紫菜包飯、烤肉包菜、全份芝士排骨和泡菜。

紫菜包飯食法好新奇,竟然有沙津醬伴食

包埋泡菜食唔算好特別。

重點芝士排骨嚟啦,我地以為好細份,三人食全份應該啱啱好
點知高估左自己。好多芝士,排骨都好大份。

最後,我地一致認為排骨咁大份$2xx好扺食
2015-11-23