2016-06-09
我呢個芝士愛好者就襯紅日端午節嚟芝心糖人街食個下午茶。當日只開半日,去到剛剛好開門,唔洗等位成為佢地今日第一個食客。點咗漢堡扒龍蝦丸芝士撈麵,芝士魚蛋,紅豆抹茶,都係98蚊本來想試下多人推介既流心蛋白吐司,但需時要30分鐘。之後有多三對情侶入嚟都叫,最後落單對情侶要等個半鐘最衰我唔夠時間等,只好無奈地讓咗俾下一對客人。所以下次去要預鬆動啲既時間先去食,仲要第一時間落咗單先。芝士魚蛋我就推薦呢個芝士魚蛋,賣相好外,最細心係會附上一碟芝士醬,最岩我呢個芝士控。魚蛋口感超彈牙,好爽口,size比街邊魚蛋大2倍,最感動係入面都有芝士心,內外兼備,讚漢堡扒龍蝦丸芝士撈麵芝士撈麵一嚟到,睇到咁多芝士醬就流唒口水但味道有少少失望,芝士味唔夠濃,龍蝦丸同芝士唔太夾。其實舖頭除芝士岀名外仲有甜品。今次就試芝士下午茶先,下次幫襯要試下糖水甜品
芝士魚蛋 我就推薦呢個芝士魚蛋,賣相好外,最細心係會附上一碟芝士醬,最岩我呢個芝士控。魚蛋口感超彈牙,好爽口,size比街邊魚蛋大2倍,最感動係入面都有芝士心,內外兼備,讚
漢堡扒龍蝦丸芝士撈麵 芝士撈麵一嚟到,睇到咁多芝士醬就流唒口水但味道有少少失望,芝士味唔夠濃,龍蝦丸同芝士唔太夾。