2023-05-08 889 瀏覽
一直都聽過有一間民間小店係專食芝士,咁啱我個老友又係好鍾意食芝士,不過佢就有啲要求,原因係因為好多店舖話係專食芝士都做唔到應該有嘅水準。所以希望今次唔會令佢失望。芝士咖哩海鮮燴飯咖哩味濃厚,焗飯上枱嘅時候重中之重就係熱辣辣😋,飯熱味濃再加埋芝士配搭絕對係絕配👍。海洋分量亦唔少,對得住民間小店同街坊。焗四重芝味鮮茄豬扒飯上枱熱到出晒煙😳,鮮茄大大舊,茄汁🥫味道濃得嚟又唔會太酸👍。四重芝士唔講得笑,重芝士味再加大大件厚豬扒,食落啖啖肉😋。招牌流心芝士包依個包真係無得唔試吓,原因係本身點完餐之後就開始聽到隔離枱對情侶喺度講話好好食,嚟得就一定要試。起初都係聽完就算,之後再有多對情侶坐低,又係話好好食。都講到咁,唔試唔得真係😂。唔試唔知,一食就知真係嚟得就要食,因為真係好好食😋👍😋👍,超級熱辣辣,包整到外脆內軟,重點係啲芝士多到一個點,仲要爆流出嚟😍,認真不得了👍。

芝士咖哩海鮮燴飯

焗四重芝味鮮茄豬扒飯