2022-05-11 148 瀏覽
新記芝士麵唔洗多介紹都知呢個係大熱人氣餐廳新記嘅招牌菜,佢哋喺公仔麵上面加咗你想要嘅餸,再淋上滿滿嘅芝士醬,芝士醬芝味十足之餘,咸香奶香味都好濃。將芝士醬拌勻於公仔麵,令每條麵條都被芝士醬包裹住,咁就更加美味,更加邪惡,口感亦都好Creamy。蜜汁龍鬚:除咗芝士麵之外,新記名物蜜汁龍鬚都唔可以錯過,龍鬚即係魷魚鬚,用咗好甜甜嘅蜜汁煮,口感彈牙爽口,味道香甜~~新記公司雜扒飯,但係CP值好高,入面有豬扒、雞扒、香腸、蛋等配料,佢哋仲有多款嘅醬汁可以選擇,原本只配茄汁,我哋呢次試咗佢哋嘅咖喱汁,佢哋嘅咖喱唔係港式嘅口味,用嘅係日式嘅咖喱,味道帶甜,有咖喱嘅香味,少咗咖喱嘅辣,但係可以迎合埋唔食辣嘅朋友。

新記芝士麵