上星期係網上團購咗13張名為“鯉魚門金利來海鮮升級版11道菜式海鮮餐”,其實以$208+$35=$243(每位計)呢個價錢享用一餐海鮮餐都唔諗會有幾好味,唔太差已經當賺咗,食到中段嚟呢味叫“芝士波士頓龍蝦配伊麵底”,咁我唔多食芝士嘅當然無夾嚟食啦,但其他朋友食完不約而同話啲伊麵有油膱味,咁第一時間當然叫店員埋嚟話佢知啲伊麵有油膱味喎,但個店員未試已經話:啲伊麵新鮮交嚟唔會膱!我哋當然叫佢夾啲嚟試下先,個店員試完就話:啲伊麵比油炸完係咁嘅味!真係當我哋未食過伊麵咩,跟住隔離檯就咀:我哋都覺得怪怪地,重以為真係咁嘅味添!跟住個店員就行開咗,過咗一陣另一個店員埋嚟同我哋講:啲伊麵係咁嘅味㗎,無問題喎!唔明點解可以咁無賴,真係唔想信我啲朋友話團購信唔過都唔得,真係無下次!
波士頓龍蝦伊麵底
2014-08-14