2018-11-15
難得好友係白忙中抽時間食個飯原本想搵間近其好hit 嘅邊爐坐低慢慢烚不過機緣巧合下 見到呢間滾喜火鍋決定比個機會小店,試一試小店喇內環境好大,整潔乾淨,人唔算多職員態度好好,都幾企理㗎原來呢到係放題式咁叫㗎有三種選擇,分別係$188,$208,$278最貴個種有生蠔任叫添聽店員講,好多人都叫呢個價食㗎不過我地唔食生蠔 所以選擇靚小小嘅任食安格斯餐原來首先我地會有個雞煲我地選擇左芝士味,看圖識字,個芝士雞煲好堅料,用真材實料好多芝士煮,冇用味精湯底,真係睇見到好吸引仲會有個鍾set 時間幾點可以食得食落雞肉好嫩滑 芝士熱辣辣 又拉絲 正!食完工作人員好好,不停問我地夠唔夠食,可以免費再無限添加,如果多人黎食,又鍾意食芝士嘅話,真係好抵呀,而且啲姨姨們都好好禮貌,好有媽媽feel 關心客人夠唔夠食!然後小弟同朋友選擇打邊爐喇打邊爐材料好豐富牛肉雪花分明,好靚另外要比十個讚嘅係佢地嘅海鮮佢地嘅海鮮好多選擇,牛白葉好爽口又唔韌尤魚好鮮甜,爽口又新鮮魚我地試左翠肉鯇同白鱔兩樣都好爽口 後者質感較實,帶甘 都幾特別仲有自家制雲吞,好足料當然,佢仲有好多款食物選擇,又有任飲飲品,仲可以坐好耐,同好友
原本想搵間近其好hit 嘅邊爐坐低慢慢烚
不過機緣巧合下 見到呢間滾喜火鍋
決定比個機會小店,試一試小店喇
內環境好大,整潔乾淨,人唔算多
職員態度好好,都幾企理㗎
原來呢到係放題式咁叫㗎
有三種選擇,分別係$188,$208,$278
最貴個種有生蠔任叫添
聽店員講,好多人都叫呢個價食㗎
不過我地唔食生蠔 所以選擇靚小小嘅任食安格斯餐
原來首先我地會有個雞煲
仲會有個鍾set 時間幾點可以食得
食落雞肉好嫩滑 芝士熱辣辣 又拉絲 正!
然後小弟同朋友選擇打邊爐喇
打邊爐材料好豐富
牛肉雪花分明,好靚
另外要比十個讚嘅係佢地嘅海鮮
佢地嘅海鮮好多選擇,牛白葉好爽口又唔韌
尤魚好鮮甜,爽口又新鮮
魚我地試左翠肉鯇同白鱔
兩樣都好爽口 後者質感較實,帶甘 都幾特別
仲有自家制雲吞,好足料
當然,佢仲有好多款食物選擇,又有任飲飲品,仲可以坐好耐,同好友吹水食好野一流呢!