2017-08-14
炸雞近年系飲食界簡直佔一席位,尤其是加埋芝士,完全岩曬香港人既口味,Sodam Chicken系銅鑼灣十分出名,原來系韓國仲有70幾間分店,即是又系過江龍既節奏。黎到Sodam Chicken一定系食太陽芝士炸雞,所謂既太陽芝士炸雞就系有好大舊嘅麵包盛載好多固態嘅芝士,用枝叉吉住隻雞兜芝士兜幾個圈先兜得完,超級邪惡啊!側邊嘅就係液態嘅芝士,芝士迷沒有不愛的理由,啲雞就唔係真係好脆,不過入面嘅肉係幾嫩滑,成道菜來講都算係咁嘅。本身係想影得更加靚,不過個麵包切得麻麻地囉,啲雞又唔係真係佈滿成個盤🙄咁樣影好似好啲嘅。能夠拉絲拉到一定既長度亦系現今芝士炸雞既指標~食完咁多芝士,友人仲要吾夠喉,話想再食多個芝士薯條🙈芝士薯條加芝士麵包仲要系芝士醬完全系邪惡零難度,比較特別想講既後上面既黃色粉幾好味,似系M記shake粉既味,吾知系咪芝士粉,但系又甜甜地,不過個芝士醬就麻麻地好食。叫左杯蘋果特飲涼爽一下,蘋果未十分濃郁個杯似平時飲cocktail啲杯lol,即使系其他餐廳都未必有咁大既杯盛載飲料,去到最尾都飲吾曬呢。杯特飲仲配一串糖,十分盞鬼🤣,對我黎講有解膩既作用,食完咁多芝士之後食番啲糖會開胃
能夠拉絲拉到一定既長度亦系現今芝士炸雞既指標~
杯特飲仲配一串糖,十分盞鬼🤣,對我黎講有解膩既作用,食完咁多芝士之後食番啲糖會開胃啲。
服務方面,有個侍應姐姐好黑面,咩料,雖然話用餐時間系1.5 hrs,但臨完戈陣系收碟收得特別密,埋單亦系臨到1.5 hrs前15分鐘已經要埋,明趕客啦,有人系出面等緊系可以理解既,但食既客如果未食曬野會變到好趕急囉,我覺得識do既客人如果知道用餐時間系只限有幾多會有自覺性,而吾需要職員突登咁做去「提醒」。