2017-01-12 1481 瀏覽
見電視雜誌吹得咁行, 身為香港人梗係要追風啦 本身都好鍾意芝士乜乜乜既我地, 特登山長水遠去試下個芝士煲仔飯有幾邪惡.夜晚八點半左右到, 好多人排, 老闆娘講明要等既, 大家食得煲仔飯都知唔係炒個飯咁簡單, 都預左要等既.所以見有人聽到要等半個鐘就走左.我呢D咁有誠意既梗係食唔到毋寧死就因為有人走左, 所以好快到我地.Order左三個招牌煲仔飯1. 芝士煲仔飯 $682. 流浮山金蠔蝦乾煲仔飯 $1283. 火焰玫瑰肥牛煲仔飯 $128個芝士d味好濃, 但又唔漏, 一落場半分鐘比我地三隻餓狗清哂就知幾好食 !之後到金蠔蝦乾, 可能我地仲年青人口味, 感受唔到雜誌講到D蠔有幾貴haha 不過個飯焦係特別好食最後到玫瑰肥牛, 見老闆灑聖水咁落D牛肉到, 再點聖火果刻真係嘩左出黎, 好有睇頭喎哈哈個肥牛睇落去得D肥牛加飯, 以為好DRY,  平時同韌既食物講拜拜既友人, 今次佢算係相當驚喜. 因為D牛唔乾唔韌, 仲好香牛肉味, 真係阿婆都食得對於全新界區既我地係遠左少少, 不過下次食煲仔飯就會諗起呢到 !  U WIN!
見電視雜誌吹得咁行, 身為香港人梗係要追風啦

所以見有人聽到要等半個鐘就走左.

我呢D咁有誠意既梗係食唔到毋寧死

就因為有人走左, 所以好快到我地.

Order左三個招牌煲仔飯

1. 芝士煲仔飯 $68
芝士煲仔飯
2. 流浮山金蠔蝦乾煲仔飯 $128
流浮山金蠔蝦乾煲仔飯
3. 火焰玫瑰肥牛煲仔飯 $128
火焰玫瑰肥牛煲仔飯

因為D牛唔乾唔韌, 仲好香牛肉味, 真係阿婆都食得

U WIN!
2017-01-11
10 分鐘 (堂食)
芝士煲仔飯
流浮山金蠔蝦乾煲仔飯