2019-07-13 4784 瀏覽
經朋友介去試下哩間意大利餐廳。早幾日和朋友晚上用餐,環境尚算舒適,枱與枱之關有一定距離,但我地枱嘅位置偏暗,適合情侶,睇Menu差點要用手機照。服務態度十分好。當晚點了前菜(炒蝦、湯)、意大利雲吞、Signature 芝士意粉、甜品tiramisu、及白、紅酒。整體味道不錯。最impressed是芝士意粉,由主廚即場表演烹調,用熱的碟盛着意粉,延長Cheese溶化時間,十分細心。意大利雲吞好新鮮,well balanced flavor, 好味。相比之下,我點的西洋菜帶子片湯嘅味道一般。自家甜品tiramisu 也不錯, 味道和plating 一樣 ok. 但因為燈光太暗,睇唔清楚好有心思的賣相,有D可惜。所謂菜肴色香味、色先行,沒有適當光線,浪費了廚師plating 的心機。
服務態度十分好。

芝士意粉(主廚親自烹調)
芝士意粉

意大利雲吞
炒蝦

相比之下,我點的西洋菜帶子片湯嘅味道一般。
西洋菜帶子(扇貝)片湯
海鮮湯

自家Tiramisu

2019-07-11
芝士意粉(主廚親自烹調)
芝士意粉
意大利雲吞