2019-06-15
夏日熱辣辣,冰涼芝士茶真係飲到我上曬癒上網見呢間餐廳平平地,又有芝士茶又有一人鍋,就約埋朋友去試下~星期五夜晚7點半去到都幾旺場,見到人哋食嗰啲鍋好似好多,所以我哋都係share 一個鍋同叫多個飯餐算我哋係專登為咗個芝士茶而嚟嘅,一人一杯當然係基本啦!*芝士金鳳茶王 *好好飲!芝士奶蓋口感細緻幼滑,濃濃嘅忌廉味中又帶點芝士嘅鹹香,再配埋清爽嘅金鳳茶,教我如何不上癮!*芝芝莓莓*朋友點嘅芝芝莓莓,佢覺得唔錯。我都試飲咗幾口,莓莓酸酸地又有啲一粒粒莓碎,有味道有咬口,但始終覺得芝士都係配茶夾啲。*涼拌小青瓜*開胃爽口嘅涼拌青瓜,酸辣得嚟又食到麻油嘅香,如果可以多啲蒜就仲正*台灣夜市小香腸*必點嘅前菜,香口惹味,我同朋友三兩下就食曬*藥膳雞鍋*未上檯已經聞到好香藥材味!呢個鍋真係好健康,佢唔係得一兩條蟲草花喺度扮嘢,而係真係食到底都仲有蟲草花同杞子湯底夠曬真材實料,藥膳味重,所以食嘅時候都幾乎冇點過豉油。雞肉嫩滑,材料豐富,好彩我同朋友share一鍋,自己一個真係食唔曬*鹽酥雞扒滷肉飯*鹽酥雞扒有驚喜!外脆內滑帶有鹽香,加埋鹹甜可口嘅滷肉飯,呢餐飯好滿足呀
我哋係專登為咗個芝士茶而嚟嘅,一人一杯當然係基本啦!
必點嘅前菜,香口惹味,我同朋友三兩下就食曬
*鹽酥雞扒滷肉飯*