2021-11-10
小店每日只隨機供應5-7款蛋糕,想食就要留意住IG啦!個軟心好澎湃,睇見都想食!Tiramisu ($38)全人手製作,就連手指餅都係店主自家製,真係件件都係心機之作!質感幼滑,柔中帶軟,手指餅吸滿咖啡,濕潤口感中帶陣陣咖啡香。因為考慮到小朋友都鍾意食,店主只係落咗少少咖啡酒,好貼心!北海道雙層芝士蛋糕($38)口感柔軟順滑,輕盈清爽,入口即溶,極速秒殺!芝士味濃,但係一啲都唔heavy,仲好清新,罪惡感大大減低,真係一啖接一啖,完全停唔到,自私食晒成件都唔覺膩!伯爵茶烤芝士蛋糕($35) 口感綿密creamy,茶味突出,每啖都充滿濃厚嘅茶香。幽幽茶香餘韻悠長,喺口腔內久久不散,伯爵茶控一定食唔停!海鹽焦糖泰茶巴斯克芝士蛋糕($45)質地柔滑細膩,濃郁醇厚嘅泰奶同香甜嘅焦糖味完美結合。茶香十足,一啲都唔甜膩,食落超有驚喜,𣊬間俘虜我嘅味蕾。紫薯Oreo巴斯克芝士蛋糕 ($45) 紫薯配Oreo呢個配搭新鮮感十足!蛋糕入面有紫薯同Oreo碎,食落更有層次感。紫薯味香濃,加埋Oreo餅底,口感豐富,令人耳目一新!
小店每日只隨機供應5-7款蛋糕,想食就要留意住IG啦!
個軟心好澎湃,睇見都想食!
Tiramisu ($38)
北海道雙層芝士蛋糕($38)
伯爵茶烤芝士蛋糕($35)
海鹽焦糖泰茶巴斯克芝士蛋糕($45)
紫薯Oreo巴斯克芝士蛋糕 ($45)