2022-05-18 23 瀏覽
最近有朋友搬咗去白石角,喺科學園見到呢間好多朋友仔試過嘅ChiMac🐥🍺我地呢d大鄉里真係第一次喺科學園食野🙈估唔到又幾唔錯woChiMac其實即係炸雞(치킨)“+”啤酒(맥주)嘅簡稱🤓,今次淨食雞無叫啤酒🤣泡菜海鮮豬肉鍋 $218🌶🐷🐙材料有:八爪魚🐙、五花肉、韓式餃子🥟、紫菜粉絲卷、炸雞、紫菜飯🍙、芝士粟米🌽非常足料,其實兩個人食呢個都可能夠飽🤰🏻,所有炸嘢都夠脆🙆🏻‍♂️,炸雞有肉汁👍🏻泡菜海鮮豬肉微辣🌶️芝士喺鍋上溶化後,鍾意點嘢食又得,我地就將剩番少少既泡菜海鮮豬肉加紫菜飯同芝士粟米🧀炒埋變成韓式泡菜芝士炒飯🤗好味又飽肚,唔錯👍🏻半半口味原隻韓式炸雞 $143🍗蜂蜜焦糖味🍯/蔥蒜醬油味🧄份量多,夠3人享用🙈本身想叫洋蔥芝士味🧅但可惜賣哂🫠炸雞真係即炸,因為開頭熱到拎唔起🌡醬油味ok,另外個焦糖味真係推薦,外皮本身已經脆,再加埋焦糖蜂蜜,有焦糖香不特止,成個香口惹味程度double 🆙 ❗推薦焦糖做膽再試試其他味先😚Overall餐廳嘢食份量多,而且味道好,食物夠哂熱辣辣,下次配埋個啤酒就一流🤩留意返份量,最好多啲人share,食炸雞就無咁heavy啦😉呢間餐廳觀塘都有間外賣店嫁☝

泡菜海鮮豬肉鍋 $218🌶🐷🐙
材料有:

半半口味原隻韓式炸雞 $143🍗
蜂蜜焦糖味🍯/蔥蒜醬油味🧄

Overall
餐廳嘢食份量多,而且味道好,食物夠哂熱辣辣,下次配埋個啤酒就一流🤩留意返份量,最好多啲人share,食炸雞就無咁heavy啦😉呢間餐廳觀塘都有間外賣店嫁☝🏻
2022-05-13