2022-09-13
Pizza Maru薯角炭燒雞肉芝加哥pizza牛骨汁醬油炸雞南瓜軟殼蟹忌廉意大利飯價錢💲: $189/ $128 (6件)/ $163好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-pizza maru一向出名,拉芝pizza同炸雞一定係佢的招牌菜。星期一夜晚去到朗豪坊分店都要等成45分鐘好誇張🫣 座位唔係好多,多人的話真係有排等啊… 見到佢地個menu真係好吸引😂 超邪惡!-✅✅薯角炭燒雞肉芝加哥pizza。呢個係必叫!😋難得pizza會想食埋條邊!條邊好脆,面頭有蜂蜜牛油同杏仁片,入面仲有芝士同薯蓉,食落好豐富唔會乾,包唔會佔晒成條邊,亦都唔會只得麵粉味🤓整係食條邊都好好食!去到中間部份有大量配料,雞有炭燒過的味道,加埋燒烤醬同綿密的薯角同彩椒,整體味道好夾☺️ pizza切開仲可以拉到絲,唔似平時拉絲芝士冇咩味,呢個真係有啖啖濃郁芝士味呀🤪-🆗牛骨汁醬油炸雞。雖然係signature但炸雞比較普通,因為唔係好夠熱😳同埋粉漿都有d厚😩 入面的肉唔會好乾。出面超多醬汁包住,牛骨醬油有啲杰度,如果一齊食都有啲鹹😵💫 總之就唔太
薯角炭燒雞肉芝加哥pizza
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
🆗牛骨汁醬油炸雞。雖然係signature但炸雞比較普通,因為唔係好夠熱😳同埋粉漿都有d厚😩 入面的肉唔會好乾。出面超多醬汁包住,牛骨醬油有啲杰度,如果一齊食都有啲鹹😵💫 總之就唔太建議叫呢個味道…
✅南瓜軟殼蟹忌廉意大利飯。用南瓜汁做底感覺好田園😚 甜甜地帶小小南瓜蓉,但味道都係以忌廉為主🎃risotto口感軟硬適中,但有小小一patpat,配埋紅莓同核桃粒,口感好啲。擺頂的軟殼蟹炸得夠脆,原隻但有小小扁。
pizza真係好好食😎 下次想叫2個pizza!炸雞我覺得選擇粉的味道會好d,希望下次熱啲啦🥹 雖然今次食夜晚覺得冇第一次lunch咁好食,不過呢個pizza會成為我想再去的原因🥳
同區美食🍧: #piggyfoodiein旺角 #piggyfoodiein荃灣 #piggyfoodiein銅鑼灣