2019-02-13
Luna來自北海道嘅芝士蛋糕,之前都有買返屋企食過幾次,今次第一次幫襯Luna Cafe。果日做完野大約3點去到,cafe好細,入到去得好少位,講真坐得唔太舒服嘅。我地點左2杯飲品,玫瑰荔枝梳打好味吖,好清新呀,荔枝同玫瑰味能共存,讚呀!焦糖咖啡比我想像中苦澀,咖啡味比較濃,雖然係焦糖,但唔算太甜,ok嘅。食物方面我地唔想食太多,所以叫左呢個牛油果蟹肉沙律(我唔太記得個名),呢個沙律好清新,牛油果同蟹肉出奇地夾喎,中意牛油果嘅朋友一定要試下。再叫多個日本直送松阪牛肉pie,真係好好味,個pie好鬆化好香牛油味,入面嘅牛肉餡好大陣牛味,熱辣辣食真係不得了,好野。再叫多條crunbar試試,嘩嘩嘩。。。一定要食呢個,外面鬆脆,上面仲有啲杏仁碎增加口感,講到入面嘅芝士。。。OMG我勁中意呀,要慢慢食唔敢咁快食哂,慢慢享受(爆)最後一定要叫最出名嘅原味芝士蛋糕啦,每次食都唔會失望,不有人話佢冰感重,但如果完全解凍就唔佢有咁嘅問題啦!