🥚蛋美仲心心念住窩夫🥺🫶🏻北角幽暗神秘西日fusion餐廳🤍支持年輕人創業+必試窩夫同芝麻香芋奶昔‼️✨.呢間西營盤餐廳晏就主打西日fusion菜夜晚就變酒吧🤍餐廳裝修有格調以黑色為主行神秘風😛Lunch有兩款set可以揀~飲品唔一定要揀咖啡特飲望落超吸引🥺‼️今次最開心係食到好令人上癮嘅窩夫同飲到芝麻香芋奶昔🥺✨.1️⃣ Lunch Set - 餐湯+蝦子櫻花蝦青瓜意粉(💰$128)🤍餐湯係忌廉西芹底😛個人幾鐘意佢夠湯夠滑😽不過意粉先係主角🥺‼️大量櫻花蝦、洋蔥粒、忌廉、青瓜絲炒成✨勁欣賞意粉軟硬度剛剛好🥹而且用料好足又唔膩✨基本上你由頭到尾每一啖都好滿足🤭🤍2️⃣Combo Set - 前菜/烏冬+芝麻拌菠菜+蒲燒鰻魚+照燒雞肉丸 (💰$128+15)🤍個人認為呢款正常發揮😛前菜係中華沙律~菠菜用咗芝麻醬拌成🫶🏻烏冬湯底都簡單用咗清湯~所以鍾意清淡口味嘅朋友應該會幾鍾意😛蒲燒鰻魚好厚肉✨照燒雞肉丸都有四粒🫶🏻呢個套餐比較冇咩記憶點🙈3️⃣和風抺茶窩夫+雪糕(💰$68+15)🤍呢款真係幾上癮‼️🥺窩夫熱辣辣又脆好出色🥹上面嘅雲呢拿雪糕雖然係我影緊相嘅時候溶咗🥹但窩夫都依然keep到脆身🥺🫶🏻不過整體都偏
🥚蛋美仲心心念住窩夫🥺🫶🏻
北角幽暗神秘西日fusion餐廳🤍
支持年輕人創業+必試窩夫同芝麻香芋奶昔‼️✨

3️⃣和風抺茶窩夫+雪糕(💰$68+15)
🤍呢款真係幾上癮‼️🥺窩夫熱辣辣又脆好出色🥹上面嘅雲呢拿雪糕雖然係我影緊相嘅時候溶咗🥹但窩夫都依然keep到脆身🥺🫶🏻不過整體都偏甜~兩個人share就啱啱好啦😛

4️⃣Drinks - Blueyo |Black Purple(+💰$43@1)
🤍成餐除有驚喜真係飲品🫶🏻✨Blueyo入面用咗藍莓、草莓、牛奶、乳酪整成🤍飲落感覺幾清新😛不過我都係最鍾意Black Purple‼️上面係芝麻奶+芋泥做底✨成杯奶昔撈埋飲勁滿足🥺🫶🏻✨🤍
📍A.O.M (西環)
西環西營盤第二街32號地舖
🤍[8.5/10]
#蛋美在西環 #西環美食 #香港美食 #西營盤美食 #大館 #咖啡廳 #咖啡室 #鰻魚 #菠菜 #蝦籽 #拿鐵 #抹茶拿鐵 #咖啡 #溫泉蛋 #意粉 #沙律 #芝麻奶 #芋泥 #芋頭 #窩夫 #乳酪 #奶昔 #牛奶 #芝麻 #士多啤梨 #草莓 #藍莓 #雪糕 #烏冬 #日本菜 #西餐 #酒吧