2024-03-26
魚尚採用最新收成年度所收割嘅日本產「新米」🍚,即係以1:1富山縣嘅既越光米+北海道七星米嘅比例製作一系列優質飯糰,令飯糰口感軟鬆又帶微微嘅黏糯感,飯味又香又甜!! 仲首次加入全新技術,令所有飯糰嘅口感都大大提升,入口更香軟彈牙!魚尚 最近仲推出新嘅芥末系列飯糰添!🍙❤️芥末醬油鰹魚鬆飯糰(芥末味紫茶) 用靜岡同鹿兒島漁港新鮮鰹魚精製成嘅鰹魚鬆,加埋芥末脆片、山葵洋蔥酥同芝麻等配料,而芥末味紫菜嘅味道刺激又帶微微甜味,口感非常豐富,開胃又好味!!🧡芥末汁燒三文魚飯糰(芥末味紫茶)芥末味紫菜包住肉質鮮嫩香甜嘅特選三文魚,加埋煙韌有彈性嘅日本米飯糰,香甜嘅日式燒汁同芥末味紫菜微微嘅辛辣味非常match,好出色!!💛芥末小龍蝦飯糰(芥末味紫茶)肥美彈牙嘅小龍蝦同口感豐富嘅鯡魚魚籽,再加入清爽芥末沙律醬,味道香辣得嚟又有少少酸酸甜甜咁,一試難忘,食完仲會想下次再食!仲有我成日食嘅和牛壽喜燒紫菜飯糰, 和牛軟嫩得嚟又充滿油脂香氣,加埋香脆嘅紫菜,而最重要既壽喜燒汁,味道濃郁又惹味!