2022-05-16
!!被停堂食14日黃店!!「肆年八月米線專門店」💗大圍上徑口村148號地下💗呢間小店以前嗰個位置都算幾偏僻🙈而家終於搬咗出嚟當眼好多嘅位🥳由佢未搬出嚟到而家已經食左十幾二十次luuuuu~-湯底:🥬芫荽皮蛋湯🥬最受歡迎嘅一定係芫荽皮蛋湯,真係有皮蛋同好多芫荽!不過同平時食開嘅米線相比,仲係覺得有啲淡🙈不過如果想今餐清淡啲嘅話,呢個係一個唔錯嘅選擇!!🌶沙嗲湯🌶不過沙嗲湯底就真係唔係太建議🙊….個湯底有一層油浮喺面,唔係好辣,不過好甜…..🫠🍅蕃茄湯🍅蕃茄湯底就….都係偏甜🤣如果加錢加埋蛋花就好杰撻撻,誇張啲來講有啲似糖漿😂你試下就會知我講乜~不過又幾好食🫠-配菜:最推介一定係蒜蜜豬扒!性價比最高!每次嚟都係叫呢個🤪蒜味超級濃!豬頸肉就建議唔好連埋芫荽皮蛋湯一齊叫,如果唔係會有啲煲湯肉咁,冇乜味🙈鵝片之前食過,但係覺得有啲太韌,所以冇再食~手撕雞就正正常常🙌🏻-米線:佢撈米線同湯米線,不過暫時未食過佢啲撈米線~米線質地偏淋,不過都幾煙靭💗-回頭率:🍜🍜🍜🍜/5幸福感:🍜🍜🍜/5飽肚感:🍜🍜🍜🍜🍜/5👉🏻簡而精咁形容:識食一定係食「芫荽皮蛋湯底+蒜蜜豬扒米線」-
「肆年八月米線專門店」
💗大圍上徑口村148號地下💗
湯底:
🥬芫荽皮蛋湯🥬
🌶沙嗲湯🌶
🍅蕃茄湯🍅
配菜:
鵝片之前食過,但係覺得有啲太韌,所以冇再食~
手撕雞就正正常常🙌🏻
米線: