2012-02-08 110 瀏覽
新都會廣場嘅小食亭終於有新品牌食品出動, 此檔前身賣台式飲品及串燒, 又贵又細份, 根本都好少見到有人客光顧。此店以紅白為主調, 铺面只有一冷凍櫃及收銀機, 裡面較空洞洞, 只有大雪櫃及製作枱等等少量用具, 是否趕著食新年假期條水, 邊開檔邊装修, 感覺鋪頭實在有幾分凋零。Choux Creme的母公司是J-Sweets, 原來也是代理Beard Papa's , 難怪兩者的芭芙都有點雷同, 唔通實屬巧合? 既然出品是差不多, 那為何要出多一個品牌?冷凍櫃裡的芭芙不多, 只選了較特別的一款及較平實的一款:杏仁榛子忌廉芭芙 $18杏仁榛子味道超濃, good, 那忌廉不知道是否已经雪藏了一天, 因为很夠硬, 質感有如吃牛油, I like it, 芭芙皮涼涼地, 一咬就腍, 無外表咁堅挺。 不過$18只得一個芭芙賣得太貴了, 因为這個價錢巳可在KFC買份早餐連飲品, 幾好吃都假 吉士芭芙$15吉士餡同樣夠冷, 濃味得來也不會大甜, 食到有雲呢拿籽在內, 餡的形態也算厚身, 幸好不會過膩葵芳又有飲食新嘗試, 如果可以開埋瀰月屋就最好不過

冷凍櫃裡的芭芙不多, 只選了較特別的一款及較平實的一款:
杏仁榛子忌廉芭芙 $18
杏仁榛子味道超濃, good
吉士芭芙$15

葵芳又有飲食新嘗試, 如果可以開埋瀰月屋就最好不過
2012-01-25
$17 (宵夜)
  • 杏仁榛子忌廉芭芙
  • 吉士芭芙